Så kan du behandla hälseneinflammation
Det är lätt när man har rolgit och den träning som man utför gör att man mår bra, att man tränar lite får hårt och drar på sig inflammationer i musklerna. En ganska känd sådan sportskada är hälseneinflammation. Enligt experter är just hälseneinflammation ingen egentlig "inflammation". Det rätta namnet på det är achillestendinos. Det kan yttra sig som morgonstelhet och att man får ont i hälen. En del kan till och med vara med om att det "knastrar" i hälsenan. Det är lätt att det händer just sådan som springer mycket och belastar på fel sätt hälsenorna.
 
Så gör du om du har drabbats
 
Har du drabbats av achillestendinos – alltså smärta i hälen och har löpt eller hoppat på fel sätt och belastat hälen, då är det viktigt att du söker hjälp så att inte smärtan blir värre. Enkelt förklarat blir hälen skadad när man anstränger hälen vid hopp och språng. Du får den bästa hjälpen mot smärtorna av en naprapat. En naprapat är inte en läkare i vanlig bemärkelse, men de är specialister på muskler och fötter. En anledning är att man inte har tillräcklgit bra skor som stödjer hälen. Då kan man få smärta i hälen.
 
Sätt in behandling så fort som möjligt
 
Det är viktigt att du får hjllp mot smärtan så tidigt som möjligt. Du bör inte överbelasta den och går du länge med en hälseneinflammation kan det hela leda till att du bör opereras. Det är inödigt och det kan du motverka genom att sätta in en behandling så fort som möjligt. Skulle du bli opererad msåte du vänta i minst 6 månader och träna på ett speciellt sätt för att inte få fler skador på hälen.
 
Behandlingar av hälseneinflammation
 
Man kan ge lite olika behandlingar av hälseneinflammationer. Man kan ge massage, man kan behandla med värme så att hela området får en ökad blodgenomströmning. Man kan även använda en särskild kinesio-tejpning. Den aktiverar det neurologiska systemet. Alla behandllingar syftar till att få igång kroppens egen blodgenomströmning.